

FOR YOUTH DEVELOPMENT®
FOR HEALTHY LIVING
FOR SOCIAL RESPONSIBILITY

GROUP CYCLING SCHEDULE EFFECTIVE OCTOBER 28, 2024

MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY
	6:00-7:00AM 60 MIN Cycle Cycle/Core Rochelle			6:00-7:00AM 60 MIN Cycle Cycle/Core Instructor Rotation	
9:30-10:30AM 60 MIN Cycle/Core Begins Nov. 4 Kimberly				12:15-1:00PM 45 MIN Cycle Lunch Cycle! Evonne	
If you are new to cycle, please plan to arrive 10 minutes before class for bike set-up. Please bring water to class.				You can reserve your bike up to 7 days in advance. Reserved bikes	
5:15-6:00PM 45 MIN Cycle Sandy (Nov 4)		6:00-7:00PM 60 MIN Cycle Cycle/Core Rochelle		will only be held for 5 minutes after class start then made available for stand-by's and walk-ins.	

Group Exercise classes can be strenuous. Please consult your physician. By participating in these classes, you indicate that you have no physical conditions or health problems.

Certified Group Cycle Instructors: Kimberly Donovan, Rochelle Graham, Sandy Ihlenfeld Jamie Knauff, Tammy McGaughey, Evonne Patterson, Jim Relihan

CLASS DESCRIPTIONS

45 MIN CYCLE: High energy, non-impact group exercise class that integrates music, camaraderie, and visualization. Our bikes allow you a personalized ride to match your fitness ability.

CYCLE/CORE: 45 minutes of cycle followed by 15 minutes of core strength. The core component will focus on building your core muscles from a 360 degree perspective: rectus, obliques, transverse (deep core) and back. Mini ball will be incorporated as well as floor exercises.

YMCA Contact information: Membership & Healthy Living Director: Heidi Nicholls Bowser

Group Exercise Coordinator: Mickey Stewart